annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 18628079
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2571845
Åndelig Føde 2226820
Et andet syn 2120851
Så er der linet op... 1715461
Galleri
Symbol
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 536 gæster og 185 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 28 af 50 < 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 49 50 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#42447 - 27/12/2023 22:54 Re: Kapitel 1 - kristendommens grundmotiv... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3901
Sted: Nørresundby
💕💖💗💝💕


Ha ha - det er godt med dig min ven


Citat:
Jan ABC:

Men du mangler overblik, og en verdensforklaring, der holder vand


Jeg er den eneste der har overblikket her. Havde jeg ikke haft det overblik havde Lau Sander Esbensen med hvad han skriver i bogen "Gud er Kærlighed" - narret og bedraget folk.

Ihvertfald har du ikke opdaget der var noget galt og det fordi det er så begrænset hvad du ved om Paulus.

Du har vel ikke engang læst ham??


Mange Kærlige hilsner HansKrist


PS:

vi, der tilhører dagen, skal være ædru og iføre os troen og kærligheden som brynje

nu er Timotheus kommet tilbage fra jer og har bragt os et godt budskab om jeres tro og kærlighed



mindes jeres gerninger i troen, jeres arbejde i kærligheden

indtil vi alle når frem til enheden i troen og i erkendelsen af Guds søn, til at være et fuldvoksent menneske, en vækst, som kan rumme Kristi fylde. Da skal vi ikke længere være uforstandige børn og slynges og drives hid og did af hver lærdoms vind, ved menneskers terningkast, når de med snedighed fører os på lumske afveje, men sandheden tro i kærlighed skal vi i ét og alt vokse op til ham, som er hovedet, Kristus. Ud fra ham føjes hele legemet sammen og holdes sammen, idet hvert enkelt led hjælper til med den styrke, det har fået tilmålt, så legemet vokser og opbygges i kærlighed.

kærlighed og tro fra Gud Fader og Herren Jesus Kristus!

for at jeg kan vinde Kristus og findes i ham, ikke med min egen retfærdighed, den fra loven, men med den, der fås ved troen på Kristus, retfærdigheden fra Gud grundet på troen

At være i TROEN er at være i KRISTUS der er Lovens Opfyldelse og Fylde eller ESSENS som Paulus beskriver:

Vær ingen noget andet skyldig end at elske hinanden; for den, der elsker andre, har opfyldt loven.

»Du skal elske din næste som dig selv.« Kærligheden gør ikke næsten noget ondt. Kærligheden er altså lovens fylde
.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#42452 - 28/12/2023 01:13 Re: Kapitel 1 - kristendommens grundmotiv... [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Jeg har ikke studeret Paulus heart Som sådan har det ikke været relevant for mig, men jeg læser dine skriverier med interesse tommelop Der er dog intet som har ændret på min opfattelse af Paulus = han var en vældig stridsmand for Jesus af Nazareth. Har du det store OVERBLIK ler Hvordan skulle du kunne have det blinker Hvem følger med i tingene...

https://carstenplougolsen.com/2023/12/05/kaerlighedens-evangelium/

Er der noget nyt under solen...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-33/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxxiii/

Citat:
Apostlenes Gerninger og de mange Breve, der er optaget i det Ny Testament, bør kun betragtes som mer eller mindre opbyggelig Læsning, og ikke alle Beretninger om Apostlenes Gerninger er i Overensstemmelse med Sandheden, ligesom ikke alle Brevene skriver sig fra de navngivne Personer.

Kunne kristendommen undvære Paulus? Ville den have bredt sig uden ham? Stod og faldt det hele med ham? Hvor er alle vi andre henne...

https://www.religionrevised.com/
Jeg er ikke blevet sendt ned på jorden for at trille tommelfingre = er der lys forude yeah




Your friend forever

Krishna
Top Svar Citer
#42453 - 28/12/2023 01:18 Re: Kapitel 1 - kristendommens grundmotiv... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3901
Sted: Nørresundby
Nu må du da lige stoppe med dit overblik snak


Uden mig havde du sgu da ikke opdaget en skid, netop fordi du som du selv siger ikke forstår Paulus af den simple grund at du ikke har studeret manden.

Du sluger jo helt ukritisk hvad ham Carsten og Lau Sander og VML siger om Paulus, og sådan kan man altså ikke gøre i vor moderne videnskabelige tidsalder.


Altså en gang til - uden mit overblik ville de kæmpe fejl af videnskabelig uredelighed Lau Sander Esbensen begår allerede her i kapitel 1 jo ikke være blevet opdaget.

Jeg har opdaget 3 store fejl og jeg har flere endnu - men dem dropper jeg - fordi vi jo ligesom også skal videre i teksten.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#42454 - 28/12/2023 02:01 Re: Kapitel 1 - kristendommens grundmotiv... [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Nu må du ikke miste OVERBLIKKET ler Mon vi kan få LSE på banen blinker Jeg vil forsøge, at kontakte ham i det nye år, gennem - Vandrer mod Lyset Forum engel Bliver spændende om din fejlfinding holder vand heart Hvem spiller musikken for...




Your friend forever

Krishna
Top Svar Citer
#42455 - 28/12/2023 11:09 Re: Kapitel 1 - kristendommens grundmotiv... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3901
Sted: Nørresundby
Jeg kan godt mærke at Lau Sander Esbensen nok er VML discipel - det skinner igennem i den helt uvidenskabelige måde at gå til Paulus på.

Det gør at bogen kun kan slå an i VML miljøerne og de New Age miljøer der ikke kan læse og forstå evangelierne og tror de kommer før Paulus Brevene og kommer før Jesus Kristi menighederne.

Men de urkristne menigheder er grundlagt rigtig mange steder og de har gudstjenester og drøfter religion og teologi. Så det er en begyndende Kirke, grundlagt på Jesus der er Kristus, der allerede er ved at se dagens lys, der bestiller evangelierne - har et ønske om, en hel generation efter Jesus død, at nu skal evangelierne skrives.

Så Evangelierne skal beskrive den Jesus som denne Nye Kristne Kirke med menigheder i et stort geografisk område (ja helt til Rom) har en bekendelse til som Kristus.

Derfor undfanget ved Helligånden for at få Jesus guddommelige oprindelse. Men hos Paulus er Jesus et menneske uden guddommelig oprindelse - kommet som menneske af Davids Slægt.

Paulus læser Gud - finder Gud - i forbindelse med Jesus liv og mission og skæbne her på jorden. Gud handler her igennem Jesus - Gud kommer klart til udtryk i Jesus virksomhed i verden. Derfor vi møder Gud i Jesus og derfor vi siger Jesus er Kristus.

Jesus er Kristus fordi i Jesus møder vi Guds Kærlighed Kristus - får vi syndsforladelse - tilgivelse vores synder og vi flyttes fra at leve under religiøse love og religiøs tradition ritualer og skikke og flyttes fra Lovens Bogstaver og de Hellige Skrifters Bogstaver og over i Livets Guds Ånds Love i og med Begivenheden Guds Kærlighed Kristus hvor vi får syndsforladelse - hvor vi får tilgivelse vores synder og vores gudløshed - dette at vi er fjender af Gud og dermed subjektivt oplever Guds Vrede (ikke at Gud er vred men mennesker der lever gudløse og som fjender af Gud oplever subjektivt Guds Vrede (men i objektiv forstand er Gud ikke vred hvilket Jesus Åbenbarer os).


Gud er den levende Gud som vi møder eksistentielt i tiden - i historisk tid (som tidens fylde - Kairos = Begivenheden Kristus) og i vores tid (livstid) hvert enkelt møder Gud i Omvendelsen hvor vi tager imod Guds Kærlighed Kristus - altså modtager syndsforladelse og flyttes væk fra Loven og de Hellige Skrifters Bogstaver og religiøse traditioner og ydre skikke (ja vi bliver omskåret i hjertet og ikke på vores kønsorganer fx) og over i den Guds Livets levendegørende Ånd - Helligånden i Kristus - der HELbreder og Forløser os og beriger os med alle Himmelske Åndelige Velsignelser og giver os VÆKST i Kristus gør os til Nye Skabninger i Kristus - hvor vi blandt andet nyder og modtager Helligåndens Frugter og Helligåndens Karismatiske ÅndsGaver (vores Maslow'ske Selvaktualisering eller Selvrealisering eller Jungianske INDIVIDUATION drevet godt nok af Helligånden eller Guds Ånd der som Jung klinisk empirisk har bevist det arbejder i os).

Når Gud i Kristus Jesus er kommet os nær som virkelighed - er alting gjort Nyt - vi lever i en Ny Tids Æra eller Epoche - Messianske Guds Rige Tids Æra Epoche - "i Kristus" Tids Æra Epoche - hvor Kristus er vor Herre Gud Søn - hvor Guds Riget kommer ved at Kristus bliver alt i alle - så Guds Riget (og parusien Kristi genkomst) realiseres eller virkeliggøres gennem at vi bliver flere og flere der iklæder os Kristus. Netop denne forståelse parusien som forfatteren til Johannes Evangeliet der er ikke bare Paulus elev men også kæmpe fan af Paulus har lånt fra Paulus, den Paulus som erstatter fuldstændig Jesus snarlige genkomst (1 Thessaloniki Brevet) til "vores i Kristus væren" - vores iklædning Kristus - at Kristus må blive alt i alle og altså denne forståelse parusien som forfatteren til Johannes Evangeliet overtager fra Paulus.

Når Kristus er blevet alt i alle er Gud blevet alt i alle og Guds Riget er kollektivt historisk en realitet.

Vigtigt er at være i Guds Kærlighed Kristus = at være "i Kristus' er det samme som at være i ÅNDEN - at være grebet af Gud Helligåndens Ekstatiske Glædesfyldte Virksomhed - vidunderlige forunderlige gerninger med os.

Så den paulinske spiritualitet er SPIRIT CHRISTOLOGY: den Gud Helligåndens Kristologiske Antropologi der gælder de Nye Skabninger vi er i Kristus. At vi nu antropo'kosmisk set har både et jordisk legeme og et sjæleligt Adam legeme og et himmelsk åndeligt Kristus Legeme - der gennemstråler gennemlyser og forklarer og forløser vores jordiske legeme (materien naturen) og vores sjælelige Adam legeme fra de svage dæmoniske gudemagter og kræfter - det vi idag kalder for sygdomme og syndige misbrugs afhængigheder.

Under Arne's Jesus Kristus Ikoner har HansKrist skrevet så smukt om den Guds Herlighed af det Skabende uskabte LYS der forklarer vores ansigt og person så vi derigennem kender Gud som vi altid har været kendt af Gud:

The face of man is the most amazing thing in the life of the world; another world shines through it. It is the entrance of personality into the world process, with its uniqueness, its singleness, its unrepeatability." Nicolai Berdyaev.

Human love is intimately and profoundly bound up with the human face. The face is the entrance of the spiritual into the cosmos, but also the point of entrance of one soul into the life of the other. The face is an entreaty to love and to honor what love produces. Love is a refutation of the violence that results in death. Nicolai Berdyaev.

“The human face is the proof for the existence of God.” Max Picard.


-0-0-0-


Orthodox mysticism seeks to acquire the grace of the Holy Spirit and we find human nature transfigured, illuminated and deified from within. It is the mysticism of the heart which is the centre of life. Therefore the heart must be united to the mind if there is to be any spiritual unity within. Christ enters the human heart and changes the whole nature of man. Man becomes another creature. Nicolai Berdyaev.


our union with God comes not through the reduction of the soul to a featureless identity more real than any image, or an asymptotic approach to such an identity, but as an ever greater fullness of the Trinitarian image within us, and in the ever more expressive beauty, and splendor, and holiness by which the infinity of God - that pure, incomprehensible depth of limitless intelligibility - is reflected in the mirrors of creation and in the awakening splendor of the sanctified soul.
- David Bentley Hart


💕💝💗💖💕


Carsten Pløjemand fra Lars Tyndskids Mark og Lau Sander Esbensen på Herrens Mark - de får et CHOK når de støder på HansKrist - nøjagtig som søjlerne i Jerusalem fx Peter og Jesus bror Jakob fik første gang de læste et af Paulus's Breve.

Første fase af CHOKKET er selvfølgelig benægtelses fasen - senere erkender man at det skete er sket - vi har mødt vores overmand og må nyorientere os og byde den nye mand i klassen velkommen - nøjagtig som Peter og Jakob gjorde - godt nok modvilligt - ikke af deres gode vilje - men i erkendelse af at Paulus var et usædvanligt GudsBegavet menneske - måske allerede i moders liv bestemt af Gud til at fremme Guds Evangelium om Guds Hemmelighed Kristus - de Nye Skabninger vi er i Kristus.

Det er den KRISTOLOGISKE ANTROPOLOGI - den KRISTOLOGISKE HELLIGÅNDS ANTROPOLOGI - hos Paulus der gør ham til et religiøs geni hvor uden ham og hans Omvendelse verdensreligionen kristendommen aldrig ville have set dagens lys.



den KRISTOLOGISKE ANTROPOLOGI - den KRISTOLOGISKE HELLIGÅNDS ANTROPOLOGI - de Nye Skabninger vi er i Kristus:


In Christ the God-Man there is a revelation not only of God but also of his other-self, that is to say, of man - of a new SPIRITUAL and ETERNAL MAN. Nicolai Berdyaev

Revelation is always the revelation both of God and of man; it is divine-human by nature, and it is this aspect which finds its definitive expression in Christianity. In Christ the God-Man there is a revelation not only of God but also of his other-self, that is to say, of man.

Man is born in revelation - og dette er Gud Helligåndens Ekstatiske Glædesfyldte Åbenbaringer af de Nye Skabninger vi er i Kristus - altså Guds Hemmelighed Kristus der nu bliver afsløret eller åbenbaret i vor tid.

Derfor at den paulinske spiritualitet er så svært at få øje på - den har sejret ad helvede til og vi kan derfor ikke se skoven for bare træer.

Den er i Jung og i Abraham Maslow og humanistisk psykologi - den er hos vor tids moderne "ateistiske" maoistiske marxistiske psykoanalytiske super star filosoffer Zizek og Alain Badiou og den er i moderne neurovidenskab og i den tværvidenskabelige super star religionsfilosof HansKrist's Paulus forståelse.

Både Arne og Thomas er chokerede og spørger om der slet ikke er et fromhedsliv og noget helligt at finde i denne paulinske spiritualitet?

Jo kære Arne og Thomas - det findes - blot er det at finde i det livsbekræftende - i de mest livsbekræftende og de største Kairoi (eller Kairos) øjeblikke i vores liv - der hvor vi er mest levende - føler os mest i live og værende kreativ skabende til i verden - i forhold til naturen og vore medmennesker - altså i engagement.

Den paulinske spiritualitet er at vi står i et syngende resonans forhold til virkeligheden - vores omgivelser - naturen og vore medmennesker og kultur livet hvor vi bidrager kreativt skabende. Det er meget Frans af Assisi SPIRITUALITET - ja det er og det er et pave Frans tango dansende spiritualitet hvor han lige sender nonnerne nytårsaften er en sjofel vittighed der spiller på det seksuelle.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 28 af 50 < 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 49 50 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
15/09/2024 10:08
Er man som kristen en Jesu discipel?
af Anonym
14/09/2024 21:56
,,Lad os tale om tro,,
af Hanskrist
14/09/2024 11:42
Kristen Mystik
af Hanskrist
12/09/2024 14:10
Det bedste ved kristendommen
af Hanskrist
11/09/2024 21:31
Nyheder fra DR
Olietanker slæbt i sikkerhed efter Hout..
16/09/2024 21:36
Dansk morddømt våbenhandler død i fæ..
16/09/2024 20:43
Mand død i arbejdsulykke - fik jernplad..
16/09/2024 19:47
Eksplosion i rørledning ved den amerika..
16/09/2024 19:16
Trump giver Harris og Bidens retorik sky..
16/09/2024 19:14
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Kongebuste mangler hovedet - kommune giv..
16/09/2024 18:12
Livstidsdømte Peter Frederiksen er død..
16/09/2024 18:10
Kristeligt Dagblads kulturredaktør: Væ..
16/09/2024 17:30
Hvilken bog er din favorit? Vær med til..
16/09/2024 17:15
Palæstinas Plads i København nærmer s..
16/09/2024 17:03