annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 17356768
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2499348
Et andet syn 2062751
Åndelig Føde 1968025
Jesu ord 1569559
Galleri
HansKrist Tigerens Rede :) Have
Hvem er online?
3 registrerede Hanskrist, Arne Thomsen ,(1 usynlig), 254 gæster og 193 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 15 af 26 < 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 25 26 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#44018 - 05/07/2024 13:36 Re: Tro [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 2006
Citat:
Når Tikka så vender tilbage efter en længere pause så vil hun endnu engang tækkes den mand der bevidst ondskabsfuld forsøger at skade Trosfrihed med spam.

Hvorfor dog når vi var ved at få lidt ro og koncentration på.


Du lyver!

Jeg oplever ikke den pause, du skriver om, ej heller jeg igen vil ,,tækkes den mand,, men – ang. din pause ,,forståelse,, ja, så kan jeg jo ikke skrive, hvis ikke der er noget for mig at skrive om, eller hvis min tråd ikke har interesse og ellers bliver spammet, men syntes - og ny info for mig - det var en spændende oplysning i forhold til hvordan Krishna forstås.



Citat:
”Hvem er Krishna?” Svaret er, at Krishna er Guddommens Højeste Personlighed. Navnet ”Krishna” betyder ”den alttiltrækkende person” og refererer til den oprindelige Højeste Person, der er kilden til alt, der eksisterer.


https://krishna.dk/da/hvem-er-krishna/

Navnet ”Krishna” sigter til den oprindelige årsag bag alting. Alt kommer fra Krishna, men Selv er Han årsagsløs og evig. Med ”Krishna” refereres der således til den samme Gud, der går under forskellige navne i forskellige religioner. Ethvert af disse navne beskriver en bestemt side af Guds personlighed. Alle religioner anerkender således Gud som Skaberen og Herren med navne som Allah, Vishnu, Jehovah osv.

Så mit spørgsmål/kommentar var:

Citat:
Krishna er årsagen bag alting??

Hvad vil det sige? Har Krishna skabt de andre guder, eller er han dem alle?


For hvordan forstår man så i den kontekst dette, at der ingen tro er, hvis ikke man tror på Kristi opstandelse.

.
Top Svar Citer
#44019 - 05/07/2024 13:39 Re: Tro [Re: Tikka]
Hanskrist Online   content
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3779
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Menneskets oplevelse er helt des egen, og havde mennesket ikke sin bevidsthed, ville troen ikke eksistere.


Ja men tro er ikke et produkt af den menneskelige bevidsthed. Er ikke et bevidstheds produkt.

Og Paulus er ikke alene om at definere TROEN som erfaringen af Guds Nærvær og Tilstedeværelse i vores liv der forvandler os, vi mennesker.

Dette er ikke noget mentalt forestillet - et produkt af sindet eller bevidstheden - altså vores ånd. Dog det omfatter vores ånd og bevidsthed.

Det beror helt og holdent på Ekstatiske Brud'erfaringer eller Åbenbarings Erfaringer.

1 Kor 2 redegør på fortræffeligt vis herom. Iøvrigt er de andre forfattere i Nye Testamente enige med Paulus i forståelsen TRO som eksistentielle begivenheder der omfatter mennesket i dets totalitet med alle dets evner og især dets omverdensforhold, i verden værens eksistens og engagement, spændthed og affekt - vågenhed og oplagthed, stemthed.

Og ja alle der studerer religion ligeså.

Hvis du og andre forlod jeres fordomme og ateisme om tingene og fik helikopter overblik over Bibelen og da især Nye Testamente I ville hurtigt opdage at det alene drejer sig om den virkelighed med Gud i forbindelse begivenheden Kristus de kristne mennesker har erfaringer med og kommer med vidnesbyrd om.

Sådan vil det altid være.

A religion which cannot say "God himself is present" becomes a system of moral or doctrinal rules which are not religious, even if they are derived from originally revelatory sources. Mysticism, or the "felt presence of God", is a category essentiel to the nature of religion and has nothing to do with self-salvation. Paul Tillich ST volume 2 side 83.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#44020 - 05/07/2024 13:44 Re: Tro [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 2006
Citat:
Dette er ikke noget mentalt forestillet - et produkt af sindet eller bevidstheden - altså vores ånd. Dog det omfatter vores ånd og bevidsthed.

Korrekt – det samme med sult eller andet, hvis ikke vi fik signalerne om dette eller hint, ville det ikke af os blive registreret. Derfor ingen tro uden bevidstheden.

.
Top Svar Citer
#44021 - 05/07/2024 13:49 Re: Tro [Re: Tikka]
Hanskrist Online   content
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3779
Sted: Nørresundby
Du misforstår stadig tingene,,,

det vi drøfter er at du hævder det er menneskelige mentale trosforestillinger (som om mennesket ved egen kraft skulle kunne tro sig til noget fx Healing og alle de karismatiske Åndsgaver mmm), og derfor noget der kan betegnes korrekt nok som hjernespind,,

men du er så langt væk fra at have forstået tingene i en Ny Testamentlig sammenhæng hvad TRO eller TROEN dækker over

Men du er da velkommen til at fortælle om du har ændret mening om det vi taler om TRO

måden du forstår tingene på, og det helt afgørende rolle du tildeler bevidstheden, gør at du om fx forelskelsen blot vil sige det er hjernespind,, og om de forældre der bryder sammen i sorg og smertens skrig da politiet meddeler dem at deres barn er blevet trafik dræbt, at dette blot er noget der sker i bevidstheden at forældrene reagerer sådan

psykoanlysen og dybdepsykologien hævder at bevidstheden kun er 10% af hvad der foregår i et menneskes liv

så bevidstheden er netop ikke centrum for vores liv og eksistens og hvad der hænder os, som fx forelskelse og kærlighed og alle de ekstatiske åndelige åbenbarings erfaringer vi ramler ind i der former vores eksistens,, endda vil jeg sige, jo mindre bevidsthed jo bedre

Bevidstheden er det der gør at vi kan snakke med hinanden om tingene - men fx Gud Helligåndens Healing Power kører fuldstændig udenom vores bevidsthed - der er helt irrelevant for om vi bliver HEL'bredt eller ikke HEL'bredt - ja bevidstheden stiller sig nærmest i vejen for om HEL'bredelsen kan finde sted


Det ubevidste er den sande psykiske realitet

Det kollektive ubevidste består af arketyper


iøvrigt derfor Jung blev så begejstret for 1 Kor 2 - som du nægter at læse såvel som 2 Kor 3 da begge disse store erkendelses teoretiske kapitler af Paulus der er enige med dybdespykologien modsiger din bibelfundamentalisme og hjernespinds kætterske ateistiske kristendom



-0-0-0-

Ej heller vil du forholde dig til hvad Paul Tillich og Luther og Rudolf Otto og Niels Arbøl siger om TROEN

Men kan jeg få dig til i det mindste at forholde dig dertil? Du ved udmærket hvilke indlæg her i denne tråd jeg refererer til

Hvad er din mening om måden de definerer TRO på

Hvordan har du med deres definition



-0-0-0-

Din definition af TRO er at mennesket selv ved egen kraft (mental forestillingskraft) tror sig frem til noget

Dette er selvsuggestion og hjernespind og har intet at gøre med den religiøse spirituelle åndelige dimension al religion og spiritualitet bygger på

Det er ateisternes manglende forståelse Jung's Psykologi og 1 Kor 2 - de religiøse spirituelle åndelige EKSTATISKE ÅBENBARINGS ERFARINGER

at vi mennesker har to kilder for erkendelse nemlig gennem FORNUFT og gennem EKSTATISK FORNUFT


-0-0-0-

Citat:
Tikka:

Korrekt – det samme med sult eller andet, hvis ikke vi fik signalerne om dette eller hint, ville det ikke af os blive registreret. Derfor ingen tro uden bevidstheden.


Langt langt de fleste ting der foregår bliver ikke registreret af bevidstheden. Fx en HEALING eller HEL'bredelse. Måske bagefter det kan konstateres. Eller også bliver det ikke registreret og vi siger bare vi er vokset fra tingene eller det er gået over af sig selv.

At være i bevidstheden også højere bevidsthed er ifølge Paulus at være kødeligt sindet

Vi skal være med Kristus i Gud og have Ånden over os og med os - være drevet af Ånden - Gud og Guds Ånd for at undgå at blive erklæret kødelig sindet - at være i og af kødet uden Gud med inde over

Også derfor mange der mediterer og mediterer de sår i kødet og høster af kødets frugter - de bliver dag for dag mere og mere kødeligt sindede

Det er Gud der alene magter en HELLIGgørelse og HEL'bredelse fx
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#44022 - 05/07/2024 15:03 Re: Tro [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 2006
Citat:
Du misforstår stadig tingene,,,

det vi drøfter er at du hævder det er menneskelige mentale trosforestillinger (som om mennesket ved egen kraft skulle kunne tro sig til noget fx Healing


Selvfølgeligt er ens bevidsthed afgørende for en helbredelse, ikke at forstå jeg mener alt kan helbredes ved positiv tænkning, eller hvad vi nu skal kalde det, men sikkert er det, at som glæde fremmer helbredelse vil sorg og et negativt sind kunne gøre en syg. Ja man kan dø af sorg.

I forhold til det at være menneske er det, der definere dette vores bevidsthed, som vi ikke kan være i, men være bevidst om.


… og selv om vi har instinkter, som hjælper os til overlevelse og videreføre slægten, så er forelskelsen, noget vi er udstyret/skabt med … alt efter om man tror på en skabelse eller andet.

Forelskelsen betegnes som kemi i hjernen, og er som en slags sindssyge.

Dette for at hvis ikke vi var udstyret med denne funktion, ville der nok ikke blive født så mange børn.

*

Ang bevidstheden så er den helt afgørende for det, at være et menneske der kan befinde sig i fortid og fremtid i nuet.

I nuet hvor alt det med guds oplevelsen/nærvær foregår, også derfor der kan tales om en åbenbaring, men selv her bygger åbenbaringen på noget i os der igangsættes af noget ydre.

Man kan jo ikke tro på noget, hvis ikke man ved det ,,findes,,

Troen er vel en sikker og stærk overbevisning om noget man tror findes.
Altså en virkelig virkelighed for en man lever i og med.


Ang. dit ønske kan jeg ikke finde indlæg af de 3 mænd der fortolker deres trosforståelse.


.
Top Svar Citer
annonce
Side 15 af 26 < 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 25 26 >


Seneste indlæg
Tro
af Hanskrist
08/07/2024 11:26
Hvorfor omtales guds ånd ikke som en ham?
af Anonym
01/07/2024 01:29
SAN
af Anonym
01/07/2024 01:08
Blanke sider
af Anonym
30/06/2024 22:01
MIRAKLET
af Anonym
30/06/2024 14:36
Nyheder fra DR
Vingegaard svarer igen: Jeg var bare klo..
08/07/2024 11:18
Angreb på en række ukrainske byer har ..
08/07/2024 11:10
Bet365 skal betale millionerstatning for..
08/07/2024 10:53
Fransk venstrefløj vil pege på mulig p..
08/07/2024 10:09
Hundredvis er evakueret i Kina på grund..
08/07/2024 09:52
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Premierminister møder op på Macrons ko..
08/07/2024 10:07
Mange tænker på økonomi og ikke klima..
08/07/2024 10:07
Storstilede angreb dræber mindst 20 per..
08/07/2024 10:07
Carlsberg rykker tættere på Pepsi med ..
08/07/2024 10:07
Mand fængslet - smed mukkert efter poli..
08/07/2024 10:07