0
registrerede
26
gæster og
161
søgemaskiner online. |
Key:
Admin,
Global Mod,
Mod
|
|
|
Skribent: Anonym
Emne: Re: Guds Ord
|
Hej Arne
Din forklaring på "aggressiv kristendom"
Det er ikke en forklaring på "aggressiv kristendom". "Aggressiv kristendom" er slet ikke kristendom. Det nye testamente er for mig at se det ultimative vidnesbyrd om uselvisk kærlighed. Hvis nogen bruger ordet "kristendom" som et påskud for overgreb mod andre, så er det simpelthen ophørt med at være kristendom.
Hvad er det, der får mennesker til at misbruge en religion som kristendommen?
Det fremgår vel af deres gerninger? - Magtsyge?
Jeg tror i hvert fald ikke på en Satan, eller på at vi mennesker er født onde - og så ryger vi jo lige ind i kristendommens teodicé-problem, som jeg synes er en svaghed i kristendommen, jødedommen, islam - og nok flere andre religioner.
At Gud har tilladt det onde ser jeg ikke som en svaghed. Jeg ser verdens ondskab og lidelse som en mulighed for åndelig vækst.
hæfter jeg mig ved, at du begrænser "det gode" - og vel også "et onde" - til alene denne klode, som jo er en meget, meget lille detalje i "skaberværket".
Nej, bestemt ikke. Jeg "begrænser" udviklingen af den uselviske kærlighed og en høj moral til at gælde mennesker, der er i stand til at udvikle uselvisk kærlighed og høj moral. Det tror jeg ikke, at en sol eller en komet er i stand til. Jeg vil ikke gisne om, hvad der sker andre steder i universet. Jeg har bare svært ved at se, at dets fysiske udstrækning skulle gøre mennesket - og den uselviske kærlighed - til en "meget lille detalje".
Jeg må vel så bøje mig for, at du afviser sammenligningen mellem "Nirvana" og "Himmelen", når du hævder, at himlen skal opstå på jorden - også selvom kristendommen i dag har en "himmel" eller ikke?
Ja! kristendommen har en Himmel. Men vores ultimative destination er ikke en Himmel, der er adskilt fra Jorden. Himlen og Jorden bliver forenet. Det Nye Jerusalem kommer ned til Jorden.
Her er en kort, animeret film om, hvad det vil sige:
Til spørgsmålet: ”Er du kristen?” ”Er du muslim?” ”Er du jøde?” – vil sufiernes svar være ja snarere end nej, fordi sufierne ikke er i modsætningsforhold til nogen religion, men sympatiserer med dem alle. I virkeligheden kan sufisme ikke kaldes en religion, for den foreskriver hverken tro eller idéer for nogen, fordi den tager for givet, at sjælen hos hver enkelt individ har sine egne idéer, der passer bedst til dén, og en tro, der skifter med den enkeltes udviklingstrin.
Men i og med at sufismen ikke har nogen tro, er den jo heller ikke kristendom, hvor troen er central. Sympatisk ... tja, det vil nogen vel mene. Det mente jeg jo også selv engang.
Det glæder mig, at Rose-Marie er gået i dialog :-)
Kærlig hilsen Thomas
|
|
|
|