annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 19438968
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2607753
Åndelig Føde 2364513
Et andet syn 2150876
Så er der linet op... 1808832
Galleri
Lazarus' opvækkelse
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 395 gæster og 129 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 23 af 23 < 1 2 ... 21 22 23
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#44728 - 23/10/2024 11:28 Re: Gud [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3945
Sted: Nørresundby
Citat:
HansKrist:


Hvis mennesket ikke har Gud i deres liv - så mangler de et fuldt STOP skilt.

Så mangler de at blive vejledt og korrigeret og blive STOPPET - dette at STOPPE OP ved Gud.

Uden Gud som sådan ovenfor begynder mennesket at køre rundt i sig selv og bliver stor i hovedet af egen filosofisk tænkning og grubleri. Et sådant menneske uden Gud vil køre ud af en motorvej der bliver større og større bredere og bredere.

Et sådant menneske har intet der kan vejlede det og korrigere det. Og det bliver tilfreds med sig selv især når det laver tidsfordriv - underholder sig selv så tiden går - så tiden der er ens liv kan fordrives. Og dette fordi der jo ingen mening er længere for det moderne menneske som staten har sørget for - som derfor er ramt af et vakuum og meningsløshed. Forfængelighed og at æres er næsten det eneste et sådant menneske uden Gud har tilbage.

Resume:

Gud er den nødvendige STOPKLODS alle mennesker behøver - Gud er nødvendigt for at blive vejledt og korrigeret og også indimellem hjulpet når man er på rette vej men her møder forhindringer og modstand.


Interessant

Gud som "den anden" ("det andet") der både stopper os, uanset om vi erkender det som Gud, og som ihvertfald vil os noget - har noget til os.

Dette er jo Jung og det Jungianske perspektiv.

Hvis vores liv kører derudad i en lige retning uden forhindringer så er vi på gale veje. Ihvertfald ifølge Jung.

Også Jung som Hans-Kristian taler om Gud som stopklods (krise) - som "den anden" (eller "det andet") der er i vores liv og som vi godt kan prøve at navigere udenom, men gør vi så mister vi meget vigtig information om hvad der bor i os, om fx Gud som "den anden" ("det andet") der er der og vil have os til at "stoppe op" og lytte.


Den anden eller det andet der gør krav på os, eller der gerne vil igennem til os. Hvis vi ikke om dagen, i vores vågne timer, gør agt herpå, da vil nattens søvn gøre at "den anden" (eller "det andet") tager os i dets vold.

At lytte til eller få kontakt til "den anden" (Gud eller Satan) eller "det andet" (det guddommelige eller det dæmoniske) der med ret stor sandsynlighed er i de fleste menneskers liv, er ifølge Jung eneste måde at vi ikke går fortabt på eller eneste måde vi kan vinde vores sjæl på.

Det er fyldt med HEALING og HEL'bredelse og gør os mere FULDKOMNE som mennesker, mere HELE.

Det ubevidste (hvorfra "den anden" eller "det andet" stort set hører ind under) som vi kan gøre os erfaringer med og få en god kontakt til, der er fyldt med HJÆLP - meget store psykiske og åndelige ressourcer. Også her Gud som arketype eller ArkeÅnd (1)* hører hjemme.

Den anden eller det andet i vores liv - vil dersom vi ikke lytter og indgår kontakt, forbindelse og kommunikation, dialog hertil kunne stoppe os med sygdom og alvorlige eksistentielle livskriser.


Den anden vil personificere sig - i drømme og i hvem af de afdøde vi mindes ofte (som vi ikke kan få ud af hovedet) og som levende mennesker der optager os af den ene eller anden grund.

Meget vigtigt at vi kommer i proces og dialog kommunikation med "den anden" eller "det andet" så vi kan gøre denne "størrelse" person sjæl (arketype) kommunikerende og levende og venlig. Hvis vi ikke formår dette er der stor risiko for at den anden invaliderer os med sygdom, somatisk eller psykisk.

"Så vi kan gøre denne størrelse (arketype) kommunikerende og levende og venlig" skrev jeg - hvilket er en uheldig måde jeg der udtrykker mig på - fordi størrelsen "den anden" allerede er kommunikerende og levende og venlig (nøjagtig som Gud i Edens Have) det er os der har vendt os bort fra "den anden" "det andet" fra Gud. Så mere korrekt ville have været at jeg havde påtalt at vi skal åbne os for "den anden" "Gud endnu uerkendt" give denne "den anden" og "det andet" i vores liv opmærksomhed.


Hvis vi ikke magter dette det Jungianske så kommer heldigvis Kristus Guds Kærlighed til os i evangeliet - så altså hvis vi ikke magter at komme i dialog på jungiansk vis så har vi Kristus at tyde til - hvor "den anden" er Jesu Kristi Gud vor Fader vi gennem BØN kommunikerer med er i dialog med.


Jesus Kristus har gjort os et pædagogisk jungiansk forarbejde på vej mod INDIVIDUATION - vores SELVAKTUALISERING gennem det vores KALD - hvad Gud KALDER os ud i verden til i Kristus at UDVIRKE med vores liv gennem Helligåndens kraft.


Men kære læsere I kan prøve begge dele på samme tid, den Jungianske INDIVIDUATION og SELVAKTUALISERING og den "i Kristus".

Både Jung og Paulus hævder at det er Gud og Arketyperne i det ubevidste der finder os og KALDER os ud til vores virke, virksomhed, og bestemmelse her i verden, hvem vi i sandhed er når vi er os selv autentisk.


De to første mennesker i verdenshistorien vi har et rigtig godt kendskab til der har gennemført en Jungiansk INDIVIDUATION og SELVAKTUALISERING er Jesus og Paulus. Og her har vi førstehånds kendskab til Paulus, som er det der gør Paulus så rasende interessant. Vigtigt her at huske at evangelierne er bestilt arbejde af en kirke ca 100 år senere end Jesus levede og er teologiske biografier, ikke historiske biografier over Jesu liv.



(1)*:

Mythos konstituerer den subjektive, enestående og konkrete diskurs ved en ånd, som er vokset sammen med verden og oplever den som sit indre.

Man må imidlertid forstå, at myten afslører en stadig levende Arketanke og ikke så meget en arkaisk forældet tanke. Myten stammer fra det, man kan kalde Arkeånden, som ikke er nogen tilbagestående ånd, men en Bagvedliggende Ånd.


Menneskeånden er ikke længere alene og uden for livet, den udvikler et nyt liv - åndens liv - i en ny verden - åndens verden.

Den levende ånd, trækker sig ikke bort fra livet, men udvikler det (livet) i sig selv og i os.



Mange Kærlige Hilsner Hans-Kristian




Tusind tak kære Hans-Kristian - du er en GUDS GAVE - BeGAVE'else og beRIG'else - du beriger os med din Åndelige Intelligens og Nådes'GAVER.

Tak 🙏🙏🙏 min kæreste ven ❤️❤️❤️

Du vores kæreste ven ❤️❤️❤️

Du er sandelig i Kristus i kraft af Gud Helligånden blevet RIG på ÅNDELIGE NÅDE GAVER som din helt Paulus.

Lige så skrøbeligt et menneske du er lige så usædvanligt et menneske er du.

Som min mormor Olga sagde: du er en mærkelig dreng der stiller nogle underlige spørgsmål og gør dig nogle meget underfundige dybsindige tanker om livet - du ender som filosof der bor ude i en skov.

Jeg valgte ikke at bo og være helt langt ude i skoven - men i udkanten af skoven i Udkantsdanmark, natursmukke Øland i Østerby lige på grænsen til Hammershøj, valgte jeg at bosætte mig og så havende et sommerhus i ødemarken Rødhus Hedeklitterne og en kloster celle i centrum Nørresundby/Ålborg. Skal du ikke passe KlosterHaven på Øland og dine brødre og søstre i Kristus der kommer her på et recovery refugium ophold?

Skovbadning og kongeørnen og en Guds Fred der overgår vores forstand og en runde Golf kan dine gæster på Østerbyvej nyde sammen med en særling.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 23 af 23 < 1 2 ... 21 22 23


Seneste indlæg
Gud
af Hanskrist
23/10/2024 11:28
Vigtige præciseringer
af somo
21/10/2024 07:01
Hvad er JESUS KRISTUS kendt for?
af Hanskrist
17/10/2024 16:07
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
08/10/2024 11:42
Det bedste ved kristendommen
af Hanskrist
25/09/2024 00:18
Nyheder fra DR
McDonald's fjerner burger fra menuen i U..
24/10/2024 00:52
Tyrkiet angriber PKK i Irak og Syrien
23/10/2024 23:40
Nordiske udenrigsministre bekymrede over..
23/10/2024 21:42
Oddsene er én til 11 millioner: Ko i Wa..
23/10/2024 20:59
Minister: PKK stod 'højst sandsynlig' b..
23/10/2024 20:47
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Flere bygninger i Beirut meldes jævnet ..
23/10/2024 22:33
Røde Kors erkender misvisende tal i Gaz..
23/10/2024 22:27
Tyrkiet angriber militant kurdisk gruppe..
23/10/2024 21:32
Ministre inviterer muslimske ledere til ..
23/10/2024 21:26
McDonald's fjerner burger fra menuen eft..
23/10/2024 21:00