1
registreret Arne Thomsen
179
gæster og
229
søgemaskiner online. |
Key:
Admin,
Global Mod,
Mod
|
|
|
Skribent: Arne Thomsen
Emne: Re: Religiøs tro contra ateisme.
|
Ole Bjørn, der efter at have misbrugt "chatten" og til sidst blev udelukket fra den, hvorefter han helt trak sig fra Trosfrihed.dk, skrev #18344 - 25/08/2014 02:45 i denne tråd bl.a.:
Kan man ud fra en samlet betragtning så konkludere, at religiøs tro er livsforlængende? Svaret er et klart nej. Religionen medfører drab på både troende i alle aldre og forsvarsløse børn, der aldrig får chancen for at unddrage sig religionens forbandelser.
Ser vi på forskellene i livskvalitet, så lægger alle religioner stærke begrænsninger på et naturligt liv, og samtidig kræver de religiøse autoriteter penge og andre ofre af de troende, hvis de vil undgå gudernes straf og opnå et (illusorisk) liv efter dette.
Ethvert intelligent menneske, der er opdraget uden religiøs hjernevask, må på den baggrund konkludere, at man bør lade fornuften og ikke religionen styre sit liv, og søge at leve et sted, hvor ateisme er tilladt. Kun som ateist har man mulighed for at komme til en reel forståelse af naturen, så man kan leve det liv, som evolutionen har gjort til det mest hensigtsmæssige, både for at overleve og føle sig godt tilpas i størstedelen af sit liv. Det var efter, at han havde indledt med disse ord:
I lyset af den seneste tids diskussion om Harold Koenigs metaundersøgelse af sammenhæng mellem levealder og tro, kan der være grund til at se generelt på, om det at være troende er en fordel eller det modsatte, når det drejer sig om overlevelse.
Lad os blot for fredens skyld medgive de troende, at Koenigs ubeviste konklusion er korrekt, så religiøs tro alt andet lige rent faktisk kunne forlænge et menneskeliv 1-5 år. Jeg vil medgive Ole, at de religiøse præsteskaber i de forskellige religioner har frygtelig meget på samvittigheden (som jeg tror skyldes de forskellige præstskabers magtbegær og ikke de religiøse grundidéer), men som Ole jo også medgiver, ser det ud til, at "troens tryghed" kan være livsforlængende.
Og når Ole så når frem til, at "man bør lade fornuften og ikke religionen styre sit liv, og søge at leve et sted, hvor ateisme er tilladt", så er jeg ikke langt fra at være enig - dog med den forskel, at fornuftens manglende svar åbenbart kan medføre en utryghed, der kan forkorte vores liv.
Så hvorfor dog ikke lade både fornuften og de mange religiøse idéer få plads i sindet - i erkendelse af fornuftens manglende evne til at besvare eksistentielle spørgsmål - sådan at både fornuft samt følelser, fornemmelser og intuitioner kan hjælpe os frem mod en indre harmoni? 
M.v.h. Arne
|
|
|
|