0
registrerede
56
gæster og
202
søgemaskiner online. |
Key:
Admin,
Global Mod,
Mod
|
|
|
Skribent: Anonym
Emne: Re: Retten til at dø
|
Vi bor i et land, hvor vi er blevet tvangskristne, og hvor kirken/troen har været en opdragende og undertrykkende faktor som heldigvis er i aftagende.
Denne påvirkning/opdragelse fik kirken jo ind til hele folket gennem skolegang og vort samfund bygger på dette.
Derfor er der – som jeg ser det – klart en religiøs påvirkning til vores stillingstagen til liv og død.
(Selvmordere blev jo eksempelvis engang ikke begravet i indviet jord (som det kaldes)– og hele spørgsmålet om abort modstand bygger også på at livet er helligt og retten til livet.)
Hvad næstekærligheden angår i spørgsmålet om retten til at dø, er det lægens opgave at helbrede - lindre og så vidt det er muligt, hjælpe til at livet bliver/er tåleligt -- hvis man opsøger denne mulighed.
Hvorfor politikernes holdning er, som den er i dette spørgsmål, skal jeg ikke kloge mig på, men de er vel også præget af kristendommens indflydelse som endnu – trods mindre magt – stadig gennemsyre samfundsordenen her i landet, selv om der hele tiden flyttes grænser, som eksempelvis kan ses i forhold til ægteskab mellem 2 af samme køn.
Selv om kristendommen vil få mindre indflydelse fremover på den brede befolkning i Danmark, så tror jeg ikke religionens indflydelse på lovgivningen derved forsvinder, da det er mit indtryk at de fleste mennesker i en eller anden forstand ”tror på noget” – samt dette at befolkningen i dag består af flere forskellige trosretninger end tidligere.
Og det at dø opfattes vel også lidt som uretfærdigt eller som en straf – hvis ikke man dør som gammel.
Efter du har oprettet denne tråd, har jeg tænkt om man kan sige, det er et luksusproblem, at ønsket om retten til at dø ikke er lovliggjort i Danmark, når andre rundt om i verden kæmper for livet, fordi de ikke har de helt basale ting som vand og mad til deres rådighed, og hvor medicin er en mangelvare – og så fordi man selv ”til hver en tid ” kan afslutte sit liv på forskellig vis – hvis man tør.
Angående statistikken fra rapporten: ”Danskernes viden og ønsker til den sidste del af livet”, PAVI og TrygFonden - så mener jeg, man ikke kan stole på de tal uden at vide hvor mange der er spurgt, og under hvilke forhold/sammenhæng spørgsmålene er stillet.--- Jeg er ikke spurgt, er du?
|
|
|
|