annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15941211
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2404944
Et andet syn 2008064
Åndelig Føde 1624589
Jesu ord 1536995
Galleri
Lazarus' opvækkelse
Hvem er online?
0 registrerede 57 gæster og 283 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

Sufismen stiler mod en direkte erfaring af det guddommelige og vejen går gennem en forfinelse af hjertet. I sufimeditation bruger man ord og lyde i den meditative proces.


Citat:
ja det strider imod agnosticisme:

Agnosticisme er et begreb, der siden Thomas Henry Huxley (1869) er blevet brugt som betegnelse for den opfattelse, at der ikke kan opnås egentlig viden om emner, der er genstand for religiøse og filosofiske spekulationer, og at tavshed derfor er den eneste visdom i denne sammenhæng.


I snæver forstand angiver agnosticisme det synspunkt, at det ikke er muligt at få vished om Guds eksistens. I modsætning til ateismen, der afviser, at Gud eksisterer, hævder agnosticismen således, at spørgsmålet herom ikke lader sig besvare.

I en bredere betydning udtrykker agnosticismen det erkendelsesteoretiske standpunkt, at virkeligheden, dvs. sandheden, ikke kan erkendes.



En sufi er en muslim, der udøver islamisk mystik. Sufien praktiserer sin troskab til Gud ved individuel hengivenhed, askese og særlige ritualer og håber på at opnå en enhed med Gud via sin specielle praksis. Sufier accepterer som udgangspunkt den traditionelle islams lære og praksis, og sufismen skal derfor ses som et supplement til traditionel sunni- og shia-islam, ikke som et reelt alternativ.


Vi kristne's møde med Gud - er Gud i Kristus = Gud i Begivenheden Kristus: den Gud Helligåndens Ny Væren (tilstedeværelse og nærværelse i vores liv) og Virke/Virkelighed i vores liv begyndende med mennesket Jesus og forsat lige siden som værende de levende sten kristendommen og Kirkerne er bygget op ved hjælp af:


I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende.
2 Kor 3




Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.


At erfare hele guddomsfylden i kød og blod i Kristus - i forbindelse med begivenheden Kristus:

den Gud Helligåndens Ny Væren (tilstedeværelse og nærværelse i vores liv) og Virke/Virkelighed i vores liv begyndende ret for alvor med mennesket Jesus og forsat lige siden

betyder ikke en svækkelse af mennesket - Gud svækker ikke mennesket og det menneskelige i kristendommens GudsMystik der er KristusMystik:

there is no loss of self but an enriching of it

Gud har i sin evige nådesudvælgelse, som er åbenbaret i Jesus Kristus, inklusivt for alle (gældende for alle), bragt det sande, det trofaste, det radikalt frie menneske på bane. Guds evige valg har her fundet sit analoge menneskelige modbillede i verden – og disse to er ét. Som indeholdt, udvalgt i ham, genfinder det enkelte menneske sig selv – her frisættes menneskets menneskelighed med baggrund i Guds evige valg. (siger Karl Barth, teologiens Einstein).

In Christ the God'Man there is a revelation not only of God but also of His other'Self, that is to say, of man. Nicolai Berdyaev.

dette er nyt i religionshistorisk perspektiv og her adskiller kristendommens GudsMystik der er KristusMystik sig fra alle andre religioner - læs igen hvad der står:

In Christ the God'Man there is a revelation not only of God but also of His other'Self, that is to say, of man. her finder vi Paulus og Nicolai Berdyaev, Jung, Paul Tillich og Abraham Maslow (humanistisk psykologi) - her finder vi vores moderne verden med TROEN på menneskets uanede muligheder i Gud og med Gud - sammen med Gud i Guds Kærlighed Kristus

det er nyt liv, det er omvendelse (fornyelse af sindet) og recovery - helbredelse - det er ny kreativ skabende personlighedsdannelse - det er en fornyelse af humør og begejstring og tro og mod på tingene



-0-0-0-0-0-


Hos Tikka og Jørgen Primdahl er mennesket totalt uberørt - alt drejer sig om noget OVERTROISK (overindlært og overtænkt og overtroet gennem bibellæsninger (Bibelen erstatter Gud - de tror mere på Bibelen (deres bogstavelige læsninger Bibelen) end de tror på Gud i deres liv)) og mennesket står som det samme fjols som det altid har været og skal glo og tro sig selv stor i en OVERTROISKHED der er umenneskelig og ikke har sin gang her på jorden. Et tænkende og kristent menneske bliver grædefærdig af at møde hvad Tikka og Jørgen Primdahl skriver - det er det værste kristne kætteri tænkes kan her på jorden. Iøvrigt tror de ikke selv på hvad de skriver.

hos Arne og Jan ABC er det hele endt i filosofisk spekulation

hos andre er det et spørgsmål om selvforbedring - her findes ingen Nåde Guds Kærlighed Kristus - men mennesket skal hver dag arbejde på sig selv og med sig selv - dømme og fordømme og revse sig selv og andre - og tanken om at vi faktisk når længst med Gud såvel som vi med Gud når noget vi slet ikke engang har turdet drømme om eller haft fantasi til at forestille os har de glemt -


jeg må kraftigt anbefale Gud i Kristus - Gud i Begivenheden Kristus: den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden der begyndte med mennesket Jesus
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
20/05/2024 13:44
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Grækenland vil deportere ni europæere ..
20/05/2024 15:17
Kondolencerne vælter ind efter Ebrahim ..
20/05/2024 14:24
Københavns Kommune ændrer praksis om p..
20/05/2024 12:33
Anmeldelser om vold, stoffer og vold mod..
20/05/2024 11:59
Startskuddet er lydt til udsolgt Royal R..
20/05/2024 11:07
Nyheder fra Religion.dk