annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 20959472
Åndelig Føde 2726320
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2646563
Så er der linet op... 1981641
Jesu ord 1677655
Galleri
18 september Rødhus strand
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 84 gæster og 1064 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Mellemrummet

Mojn’ RM…

Her en ældre opskrift, sikkert blandt utallige andre, hvorfor det bare er med at overlevere dem, så de kan nydes i ganer her og dér og alle vegne…

Slåenvin – som findes i skov, klit og hæk:

6 kg. slåenbær, 8 kg. hyldebær, 15-20 kg. æbler, 10-12 kg. sukker, gærnæringssalt, bourgogne- eller bordeaux-gær.

Slåenbærrene kommes en nat i dybfryseren, overhældes derefter med kogende vand, så det dækker bærrene. De står natten over og trækker. Så hældes saften fra i en ballon, og nyt kogende vand hældes over bærrene, der trækker en nat til, hvorefter saften hældes i ballonen. Processen gentages en tredie gang, hvor bærrene koges i vandet.

Hyldebær og æbler koges møre. De hældes på ballonen sammen med gærnæringssalt og 3 kg. sukker og massegærer ca. en uge. Massen sies og saften hældes tilbage på ballonen, hvor den gærer videre. Der kommes sukker på 2-3 kg. ad gangen, således at gæringen holdes ved lige (ca. en gang om ugen).

Vinen stikkes om når den første stormgæring er ovre, dvs. når der kommer en boble pr. minut. Senere stikkes et par gange for at klare vinen. Har man tålmodighed, behøver man ikke svovle vinen for at standse gæringen. Den går i stå af sig selv i løbet af ½ - 1 år og er klar til at hælde på flaske når den er 1 år gammel – men man ka da smage på den ind imellem.

*

Omsider er vi så nået til nissenullerierne, en vigtig tid for det oplyste nissehuefolk, men vi ved jo alle sammen godt, at der ind imellem er huller i nissebevidstheden, hvilket der dog er råd for, exempelvis her: http://www.nissenuller.dk/31188070

De nisseligste hilsner og med stor tak for Hr. Lange, som skabte et bredt smil! Forøvrigt stornyder jeg også snelandskaberne og de glade, skraldgrinende børnestemmer i alle aldre! ;)
Simon
Seneste indlæg
Ramadan
af somo
11/03/2025 13:12
Lys
af Arne Thomsen
10/03/2025 17:55
Hvad er meningen?
af Hanskrist
05/03/2025 10:46
Den religiøse spirituelle dimension
af Hanskrist
04/03/2025 19:19
Vigtige præciseringer
af somo
27/02/2025 18:20
Nyheder fra DR
Efter flystyrt i Washington D.C. anbefal..
11/03/2025 20:21
Knap 3.000 unge er med i lodtrækning om..
11/03/2025 19:41
USA vil genoptage militærstøtte til og..
11/03/2025 19:40
Rumæniens højesteret stadfæster forbu..
11/03/2025 18:51
HTX-uddannelsen er i fremgang i hovedsta..
11/03/2025 18:18
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Fra forsamlingshus til kirke: Rumænsk-o..
11/03/2025 18:00
Kong Charles afslører, hvilken musik de..
11/03/2025 18:00
Strømsvigt, økonomisk krise eller Tred..
11/03/2025 17:37
USA vil genoptage militærstøtte til Uk..
11/03/2025 17:23
Ukraine støtter amerikansk forslag om v..
11/03/2025 17:21