1
registreret Arne Thomsen
84
gæster og
1064
søgemaskiner online. |
Key:
Admin,
Global Mod,
Mod
|
|
|
Skribent: Simon
Emne: Re: Mellemrummet
|
Ohøj i natningen RM,
Her lidt til maven - fra Erik Poupliers ”De fire årstider i Provence – forår & sommer” - det ka øjne godt ha brug for:
Courgettes farcies. Farserede courgetter. Til 4 personer skal bruges: 6 courgetter (helst de runde) 150 g. pølsekød, 150 g. franskbrødsrester, 2 æg, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 lille bundt persille, salt, peber og muskat.
Sær franskbrødsresterne i blød i koldt vand. Blancher courgetterne, del dem midt over, fjern det løse kød og kerner med en ske, hak denne masse i persillehakkeren, hak ligeledes løget, persillen og hvidløget og bland det hele med kødfarsen. Lad det derefter snurre i to spsk. olie på panden.
Hæld vandet fra franskbrødet og mos det med en gaffel. Der må ikke være klumper. I en stor skål piskes de to æg sammen, og farsen blandes i. Salt, peber og friskrevet muskat tilsættes. Anbring courgetterne i et smurt gratinfad, fordel farsen, drys med et fint lag rasp pg anbring små smørklatter med jævne mellemrum. Bag det færdigt i ovnen.
*
Her følger en opskrift på en Quiche d’Asperges. I Danmark vil de fleste nok købe tærtedejen færdiglavet og klar til at fore tærteformen med, så vi starter her. Til fyld skal bruges: Ca. ½ kg. grønne asparges, 5 æg, 2 store spsk. crême fraiche (38 %), salt, peber og friskrevet muskatnød. Kog aspargesen i 20 minutter og skær den i småstykker som går gennem persillehakkeren. Tag dog nogle fra, helst hovedstykkerne, til pynt. Pisk æggene samme og bland dem godt med crême fraichen og derefter med de hakkede asparges. Smag til med salt, peber og muskatnød. Hæld det hele op i formen, pynt med aspargeshovederne og bag den i ovnen ved ikke for stærk varme. Quichen er færdig, når den er sprød og gylden.
*
Erik Pouplier er forfatter til en række herlige læseoplevelser, ikke mindst om det elskede Provence, som blev hans anden hjertenskær - http://www.litteratursiden.dk/forfattere/erik-pouplier
mvh Simon
|
|
|
|