0
registrerede
60
gæster og
201
søgemaskiner online. |
Key:
Admin,
Global Mod,
Mod
|
|
|
Skribent: Arne Thomsen
Emne: Re: Død og Liv
|
Så fik vi afklaret Simons forhold til Wikipedia. Simon mener øjensynlig, at han er klogere end dette leksikon! 
Så mangler vi vel at se, om Simon også mener sig klogere end Gyldendals Den Store Danske (klik), hvor man bl.a. kan læse:
Mens det naturvidenskabelige verdensbillede omkring 1800 var statisk og ahistorisk, skete der fra ca. 1830 et vigtigt skift i retning mod at opfatte naturen som et historisk produkt, nemlig som resultatet af udviklingsprocesser. Det ny udviklings- og tidsperspektiv indførtes først i geologien og førte med Darwins evolutionsteori fra midt i 1800-t. til en revolution inden for de biologiske videnskaber. På omtrent samme tid skabtes en omfattende teoretisk syntese inden for de fysiske videnskaber med mekanikken, termodynamikken og Maxwells elektrodynamik som de grundlæggende teorier. Den naturvidenskabelige forskningsproces og de teoretiske og eksperimentelle metoder til opnåelse af viden om naturen var fuldt udviklede omkring 1880. Selvom der med kvantemekanik, relativitetsteori, molekylærbiologi, genetik og kosmologi er sket store begrebsmæssige ændringer i 1900-t., har det metode- og erkendelsesmæssige grundlag ikke ændret sig væsentligt. Der har været mange forsøg på at skabe radikalt alternative former for naturvidenskab, men de har alle slået fejl.
Og hvis Simon fortsat mener, at dette skal forstås sådan, at naturvidenskab afstår fra at præstere en samlet forståelse af verden, så efterlader fornuft og videnskab jo et udækket behov hos nok et overvældende flertal af klodens mennesker - et behov for selvforståelse og for at forstå verden - et behov som jo så må søges imødekommet via de øvrige evner, vi mennesker jo nu engang er født med
Og at forsøge at "suggerere" sig selv til ikke at have et sådant behov, det kan jeg ikke se som andet end "strudsepolitik"
Det er jo så netop i denne situation, jeg finder det brogede udbud af idéer, intuitioner, visioner, følelser, fornemmelser osv. i religioner, filosofier, kunst, eventyr m.m. så spændende - med bevidstheden om at skulle dø - og dermed med endnu større kærlighed og begejstring over at leve - her og nu
Arne
|
|
|
|