annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 18628079
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2571845
Åndelig Føde 2226820
Et andet syn 2120851
Så er der linet op... 1715461
Galleri
Light Blue Mind Rødhus marts
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 67 gæster og 142 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 41 af 55 < 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 54 55 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#44236 - 31/07/2024 13:24 Re: Tro [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3901
Sted: Nørresundby
Hej Tikka

Først tak fordi du har været så grundigt

At man ikke lige har tid til at svare de første par dage, måske uger, gør ikke noget nu vi ikke bliver spammet længere, overdænget med utallige indlæg.

Så ta dig bare den tid du behøver.

Min umiddelbare reaktion:

1):

Du gjorde ikke noget ud af bevidsthedens rolle - hvilken rolle bevidstheden har, i forbindelse med TROEN = de EKSTATISKE GUDS ÅNDS ÅBENBARINGS ERFARINGER vi mennesker har mulighed for.

I tro er bevidstheden den aktive spiller - man vil gerne tro og man tror på noget man hører eller læser.

Men man kan ikke tro sig til TROEN eller TRO.

Det er der vi moderne mennesker ikke forstår den paulinske Ny Testamentlige diskurs om TRO.

Vi begår den fejlslutning at vi og ja alle kristne tror sig til TROEN - men dette er en stor misforståelse.

En misforståelse der afsløres her:

Citat:
Tikka:

Paulus ville gerne tro.

Troen bevirkede han ikke mere var i sine syndere, plus at han fik Guds Ånd i pant – min antagelse.

Så troen bygger på noget, som man forholder sig til …


"Paulus ville gerne tro"

Nej Paulus ville ikke gerne tro - fx tro TROEN = TROS'BEGIVENHEDEN GUDS KÆRLIGHED KRISTUS udgydt i vore hjerter ved Helligånden der kom ved mennesket Jesus og grundlagde de kristne samfund menigheder og Kirken. Der var en CHOK GUDS ÅNDS ÅBENBARINGS ERKENDELSE der førte til OMVENDELSE for Paulus i eller på vej til Damaskus.

Det var et CHOK - som GUDS ÅNDENS EKSTATISKE FRIE ÅBENBARINGS ERFARINGER altid er - fordi de kommer bagpå os.

"De" har ikke at gøre med vores trosforestillinger og bevidsthed - men de rammer os og vores bevidsthed og dermed forestillings'liv.

"Så troen bygger på noget, som man forholder sig til …"

Nej!

Man kan ikke tro sig til TROEN og TROENS INDHOLD aner man ingenting om - så det er ikke noget man kan forholde sig til - ja man aner jo ikke hvad man skal forholde sig til - det ved kun GUD og spørgsmålet er alene om Gud vil ÅBENBARE det for os igennem den EKSTATISKE ÅBENBARINGS GUDS ÅND vi er i kontakt med men ikke kan bestemme over.


TROEN i en Ny Testamentlig urkristen paulinsk sammenhæng kan vi ikke tro os frem til.

Det er en CHOK ERKENDELSE der stammer fra den EKSTATISKE ÅBENBARINGS GUDS ÅND vi NÅDESFYLDT set kan være heldige eller privilegerede at ERFARE vil ÅBENBARE GUDS KÆRLIGHED KRISTUS også kaldt GUDS HEMMELIGHED KRISTUS.


Hvis et menneske ikke ejer SPIRITUALITET eller SPIRITUEL INTELLIGENS vil det ALDRIG hjælpe et menneske at høre om TROEN (GUD der er kommet til os i KRISTUS).

HVORFOR??? jo fordi vi ikke kan tro os til TROEN og TROENS INDHOLD = AT MØDE GUD i KRISTUS.

Kun GUD (Gud Helligånden) kan skænke os GUDS HEMMELIGHED KRISTUS - GUDS KÆRLIGHED KRISTUS udgydt i vore hjerter ved Helligånden.

Ingen kan sige Jesus Kristus er HERRE (at vi har mødt Gud i Opstandelses Begivenheden Kristus) undtagen ved Gud Helligånden.


-0-0-0-

At vi moderne mennesker er af den opfattelse at man tror sig til TROEN skyldes at vi moderne mennesker lever i bevidstheden og sindet og ihvertfald hvis det har at gøre med det religiøse spirituelle åndelige.

Men nej

Det er derfor begrebet EKSTATISK bliver anvendt ovenfor.

Altså de GUDS ÅNDENS ÅBENBARINGS ERFARINGER vi nådesfyldt set kan være heldige eller privilegerede at ERFARE - disse er altid EKSTATISKE - det vil sige vi bliver UDE AF OS SELV - kastes UD AF OS SELV og vores subjektivitet selvcentrering og dette at være i sindet og bevidstheden (vores egne forestillinger om tingene) og bliver OVERRASKET KASTET UD I EKSISTENSEN og vores TOTALITET - vi bliver pludselig levende - levendegjort og os selv og verden er ikke længere adskilt - VI LEVER og EKSISTERER og er mere LEVENDE end nogensinde - fordi vi EKSTATISK er blevet kastet ud af os selv - er ude af os selv - for at kunne være i vores Kosmiske Holistiske TOTALITET med Gud og Skaberværket - vi er ikke i synd længere = vi er ikke længere i adskillelse - den adskillelse det er at være i sig selv - i sindet og bevidstheden og vores egne forestillinger inklusivt trosforestillinger.

Derfor jeg så ofte bruger sammenligningen med forelskelsen -- fordi aldrig er vi mere levende end i forelskelsen - aldrig er vi mere EKSTATISKE (ude af os selv og syndige selvkredsen sindet og bevidstheden vore egne forestillinger) - hvorfor??? Jo på grund af at KÆRLIGHEDEN er blevet os ÅBENBARET -- et ANDET MENNESKE og pludselig lever vi - pludselig er vi blevet levendegjort gennem KÆRLIGHEDENS EKSTATISKE ÅBENBARINGS ERFARING der har ramt os.

Man kan ikke ville en forelskelse og på samme måde kan Paulus ej heller ville TROEN.

GUD ER KÆRLIGHED skal netop påpege hvor meget det har at gøre med den KÆRLIGHED som vi kender fra forelskelsen.

Uden forelskelse er der ikke tale om kærlighed. Og uden kærlighed i forbindelse med forelskelsen er der ikke tale om KÆRLIGHED.

Her skal vi ikke drøfte dine og andres forkerte ideer om forelskelse - som en syg forelskelse. Normalt er forelskelsen ikke noget sygeligt. Kun for psykisk syge eller umodne mennesker kan forelskelsen have karakter af sindssyge.

At tro sig til TROEN gør os ikke levende - levendegør os ikke - da at tro sig til TROEN ikke bygger på en EKSTATISK ÅBENBARINGS ERFARING som GUDS ÅND altid er kendetegnet ved.

Når vi tror os til TROEN er det uden den OVERRASKELSE og CHOK EKSTASEN er der gør at vi bliver UDE AF OS SELV (uden at have mistet os selv). Kun det menneske der erfare EKSTASEN og bliver fri og løs af sig selv - løs og fri af sig selv - kan erfare at være i EKSISTENS - at være LEVENDEGJORT - dette er GUDS ÅNDENS EKSTATISKE ÅBENBARINGS karakter - der levendegør os - aldrig er vi så levende og så meget i eksistens.

Også derfor Paulus siger vi i Kristus er levendegjort for Gud - gjort levende for Gud - i forhold til Gud. Karl Barth taler om det virkelige menneske som vi er i Kristus - aldrig er vi mere gjort levende og virkelige som mennesker end her - VI LEVER - NU VED VI AT VI LEVER - er i eksistens og ikke længere blot syndigt i sindet og os selv og vores bevidsthed og forestillinger - tanketåger og mylder og mange depressive sindsstemninger. Vi er nemlig EKSTATISK UDE AF OS SELV.

Vi er blevet løse og frie af os selv kun (synden) - vi er ikke længere adskilt - i vores adskilthed.

Vi kender det fra forelskelsen og kærligheden - nu er vi EKSTATISK blevet frie og løse af os selv og lever et helt nyt liv i en ny og højere INTENSITET end før da vi kun var os selv nok.


Lige så stort er det EKSTATISKE ÅBENBARINGS element når GUDS ÅND meddeler eller ÅNENBARER GUDS KÆRLIGHED KRISTUS eller GUDS HEMMELIGHED KRISTUS - de Nye Skabninger vi er i Kristus - igennem at have mødt Gud i Begivenheden Guds Kærlighed Kristus - den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed og Virksomhed begyndende i verden ved mennesket Jesus der grundlægger de kristne samfund menigheder og Kirken.

Det smitter pga vores spejlneuroner - at vi mennesker intuitivt har muligheden for at opleve det samme som vores medmennesker vi kommer i kontakt med. Dette er noget sociologien og den politiske videnskab beskæftiger sig med, gruppepsykologi eller jungiansk lære om vores det kollektive ubevidste. Derfor pinsen kan blive til at mange mennesker kommer til TRO.

Nå men vigtigt at skelne mellem tro og TROEN.

At vi ikke kan tro os til TROEN.

For at forstå dette er igen det vigtigste at forstå GUDS ÅNDENS ÅBENBARINGS KARAKTER hidrører det EKSTATISKE element. Eller skyldes ikke FORNUFTEN men EKSTATISK FORNUFT.

Igen vigtigt er at forstå det er EKSTASEN - GUDS ÅNDENS EKSTASE der befrier os fra synden - fra at leve i kun os selv - sindet og bevidstheden - ja GUDS ÅNDENS EKSTASE gør os frie og løse af os selv kun (synden) vi kastes nemlig i EKSTASEN ud af os selv og sættes i EKSISTENS - i vores TOTALITET og sammenhæng med Gud og næsten og Hele Skaberværket - vi er her mest levende - vi er levendegjort i og med Gud i Kristus - vi er i vores KOSMISKE HOLISTISKE TOTALITET - EKSISTENS - til både Hele Skaberværket (Naturen) og næsten vores medmennesker.


Mange Kærlige Hilsner HansKrist


PS:

Hvad betyder det at TROEN er opstandelses TRO?

Ikke at vi tror Jesus er opstået og vi isoleret udenom os selv kan og skal forholde os til det spørgsmål.

Men at vi igennem GUDS ÅNDENS EKSTATISKE ÅBENBARING vi ERFARER at være LEVENDEGJORT og HERLIGGJORT og FRELST og OPREJST til EVIGT LIV med Jesus Kristus eller i Kristus.

I forbindelse med Begivenheden Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os.

I forbindelse med Begivenheden Guds Kærlighed Kristus, den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed og Virksomhed begyndende med mennesket Jesus der grundlægger de kristne samfund menigheder og Kirken.

2 Kor 3 beskriver dette.

Paulus taler aldrig - som i ALDRIG - om OPSTANDELSEN som en isoleret begivenhed ekskluderet til Jesus. For Paulus er det en Guddommelig Kosmisk verdensbegivenhed men hvad vigtigere er en VIRKELIGHED - nemlig KRISTUS VIRKELIGHEDENS indtog i verden.

GUD er i Kristus kommet os nær og vi er Nye Skabninger i Kristus i KRISTUS VIRKELIGHEDEN - allerede nu OPREJST OPSTÅET til EVIGT LIV i og med og ved:

- Begivenheden Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os.

- Begivenheden Guds Kærlighed Kristus, den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed og Virksomhed begyndende ved mennesket Jesus der grundlægger de kristne samfund menigheder og Kirken.

Hos Paulus er der aldrig tale om at Jesus isoleret er opstået. I så fald spøger Gud med os - så kan Gud lave et nummer med mennesket Jesus hvor vi ikke er talt med, hvor vi står uberørt tilbage, som om det var noget derude der skete. Sådan kan evangelierne fremstille sagen, men sådan fremstiller Paulus aldrig sagen når han taler om BEGIVENHEDEN KRISTUS - KRISTUS VIRKELIGHEDEN - KRISTUS der er den samme til alle tider og steder (altså opstanden - stadig er KRISTUS VIRKELIGHEDEN her) og vi der kan iklæde os Kristus - KRISTUS VIRKELIGHEDEN.


At det er sådan at det ikke er os eller Paulus der tror Jesus Kristus er OPSTÅET ved vi fra Paulus's Damaskus Åbenbaring - det var ikke noget Paulus troede - det var GUD eller GUDS ÅND der på voldsom EKSTATISK vis (Paulus blindet og slået til jorden) ÅBENBAREDE at GUD handlede i JESUS KRISTUS med os, altså nu havde OPREJST og HERLIGGJORT os i KRAFT af GUD sammen med Jesus Kristus.

Ingen mennesker kan eller skal tro på opstandelsen som at Jesus er opstået.

Det er sagen fuldstændig uvedkommende hvad vi her tror.

TROENS INDHOLD (som vi ikke kan tro os til) er at vi har en OPSTANDELSE til EVIGT LIV i KRISTUS der gennem HELLIGÅNDEN bevidnes os at være OPSTANDEN og HERLIGGJORT af GUD - hvilket vi altsammen er med i som de Nye Skabninger vi er i KRISTUS - i og med KRISTUS VIRKELIGHEDEN der nu råder i verden - er Herre i verden.

Se hvad jeg derom har skrevet i forum Galleriet under Tråden Kristus Ikon.



-0-0-0-


Vi kan ikke tro os til TROEN

Og vi kan slet ikke tro os til TROENS INDHOLD

Hvilket er hvad jeg føler du gør Tikka. Især når du som en anden psykoanalytiker motivforsker i Paulus. Paulus ville gerne tro og Paulus ville gerne være fri af synden etc etc.

Dermed gør du det hele til tros'hjernespind og demonstrerer at du ingen TRO har overhovedet. I samme øjeblik du mener som en anden psykoanalytiker at kunne motiv forske Paulus afslører du at du ikke TROR - ikke har TRO - ikke har TROEN - ikke har KRISTUS - ikke er i KRISTUS.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#44275 - 01/08/2024 12:44 Re: Tro [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3901
Sted: Nørresundby
Hej Tikka, og hey allezusammen,,

i denne tråd foregår noget af stor principiel vigtighed

ultrakort, vi kan ikke tro os til TROEN eller TRO som dette forstås i en Ny Testamentlig urkristen paulinsk kontekst,

HansKrist påstand:

vi kan ikke tro os til TROEN

Bibelen og det verbale, mundtlige, kristne evangeliske budskab og Guds Hemmelighed Kristus åbenbaret i verden ved mennesket Jesus - hvem vi er i og med Begivenheden Gud i Kristus i verden - kan kun blive til TRO og Guds Ord gennem at Helligånden på ekstatisk vis åbenbarer dette for os

var det ikke sådan kunne vi mennesker tro og læse os til TROEN og TROENS VISHED = at vi erfarer Guds Levendegørende HEL'bredende Nærvær gennem Helligånden



Læs gerne følgende for bedre at forstå at man ikke kan tro sig til TROEN


Bibelens stilling i kristendommen.

The Bible does not contain words of God (or as Calvin has said, divine "oracles"), but it can and in a unique way has become the "Word of God".

Every day, by its impact on people inside an outside the Church, the Bible proves that it is the Divine Spirit's most important medium in the western tradition.

But it is not the only medium, nor is everything in it always such a medium. In many of its parts it is always a potential medium, but it only becomes an actual medium to the degree that it grasps the spirit of men.

No word is the Word of God unless it is the Word of God for someone; nor is it unless it is a medium whereby the Divine Spirit enters the spirit of someone.


Tro nu ikke at Paul Tillich og "Hans'i'KRIST'ian" opfordrer til analfebetisme:

Thinking pervades all the spiritual activities of man. Man would not be spiritual without words, thoughts, concepts. This is especially true in religion, the all-embracing function of man’s spiritual life. Paul Tillich; Systematic Theology, bd 1, side 18.

Fornuft er forhåndsbetingelsen for tro, i troen rækker fornuften ekstatisk ud over sig selv, deri ligger begges enhed og forskel.
Hvis fornuften gribes af det ubetingede (Kristus; det Helliges og Noumenale; Guds Ånds Nærvær) drives den ud over sig selv, men ophører ikke derfor med at være fornuft, endelig fornuft. Den ekstatiske erfaring af et ubetinget anliggende tilintetgør ikke fornuftens struktur. Ekstasen fortrænger ikke, men fuldender, hvad fornuften begynder. Fornuften kan kun fuldbyrdes, når den drives ud over sin endeligheds grænse og erfarer det absoluttes, det helliges nærværelse...

Fornuft er forudbetingelsen for TRO, og TRO er fuldbyrdelsen af fornuft. TRO er således ekstatisks fornuft. Der er ingen modstrid mellem TROENS væsen og fornuftens væsen. Paul Tillich

Der er ingen vej væk fra det skrevne bogstav. Ånden selv forhindrer os i at foretage et kompromis ved halvt at opfylde, halvt at trodse budene. Ånden selv kalder os tilbage, når vi prøver på at flygte ind i ligegyldighed, eller lovløshed eller (som det sædvanligste) ind i almindelig selvretfærdighed. Men når Ånden kalder os tilbage, gør den det ikke for at holde os inden for det skrevne bogstav, men for at give os liv. Paul Tillich.

Lever et menneske i et bibelkonkordantisk overtænkt og overtroet mentalt forestillings univers er det simpelthen ikke i Kristus - ikke et kristent menneske - men et dødt dement åndløs ideløs og gudløs menneske ifølge Paulus:

I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende. 2 Kor 3.


2 Kor 3 💕 er den smukkeste korte præcise beskrivelse af kristendommen 🔥

Det har jeg altid hævdet
Og det var en stor glæde at finde at Erik A Nielsen - Margrethe Aukens mand og far til Ida Auken - at han hævder nøjagtig det samme. 🙏


TRO er ikke belief - er altså ikke at læse i Bibelen og så tro (mentalt forestille sig det læste) i bogstaveligste forstand danne sig forestillinger af hvad der står skrevet her. Det har Paulus som vi så i 2 Kor 3 og andre steder (1 Kor 2 den Åndelige forståelse betyder alt) hamret fast for eftertiden som den Tænkningens Skytshelgen og Frihedens og Kærlighedens og Glædens og da især Åndens Apostel pr se han er.


TROEN er lig med KRISTUS selv = med Begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der er grundstenene til Kirken og Guds Rigets Emergente frembrud - morgengry i verden.


Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself (det jeg betegner som Kristusvirkeligheden).

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.


-0-0-0-0-

it is not the spirit of the man Jesus of Nazareth that makes him jeg Christ, but that it is the Spiritual-Presence, God in him, that possesses and drives his individual spirit. This insight stands guard against a Jesus-theology which makes the man Jesus the object of Christian faith. This can be done in seemingly orthodox terms, as in Pietism, or in humanist terms, as in theological liberalism. Both distort or disregard the Christian message that it is Jesus as the Christ in whom the New Being has appeared. And they contradict Paul's Spirit-Christology, which emphasizes that "the Lord is the Spirit" and that we do not "know" him according to his historical existence (flesh) longer (2 Kor 5, 17), but only as the Spirit who is alive and present. This saves Christianity from the danger of a heteronomous subjection to an individual. The Christ is Spirit and not law. Paul Tillich.


Det vigtigste vi lærer hos Hans-Kristian Hindkjær og Paulus og Paul Tillich er at Gud ikke går død i Jesus (se og læs ovenfor citat på engelsk) og Gud ej heller går død i Bibelen apropos 2 Kor 3.


Kristendommen er netop ikke en bogreligion hvor vi bare kan slå op og citere fra, som om ordene var fortid og Jesus Kristus og Gud, Guds Ånd skulle være gået død i bibelen - og derved have mistet Ånden og Momentum i verden som begravet bort i åndløs ideløs og gudløse bogstaveligheder - et bibelkonkordantisk overtroet og overtænkt og overindlært mentalt forestillings univers.

Det er en bespottelse imod Ånden bare at gentage Bibelens ord ufordøjede, som om Ånden ingenting betyder, og som om man bare kan gentage det trykte ord. Ja det strider mod Ånden at gøre Bibelen til en bog man bare kan citere fra. Så letkøbt er den ikke, at vi bare kan finde nogle passende steder og gentage dem uden forståelse. Det er den åndløse bevidstløse gentagelse, der strider mod den levende Ånd, fordi gentagelsen gør ordene til fortid, og Helligånden bliver hjemløs. Betyder det at Bibelen ikke er vigtig? Nej, tværtimod. Bibelen er livsvigtig ved at vise bort fra sig selv og fremad, frem i tiden.

Bibelen vil ikke være død fortid, men levende og åndende nutid. Bibelen skal derfor med et gammelt ord granskes - fordøjes og fortolkes. Enhver tid og enhver person skal selv stå inde for ordene. Vi er nødt til at sættee os selv på spil, så er der liv og ånd. Men at gemme sig bag bogen, bibelen, er åndløst. Inspireret af Lisbet Kjær Müller - gift med Mogens Kjær Müller.

Mange kærlige hilsner HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#44279 - 02/08/2024 15:13 Re: Tro [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7452
Sted: Sydsjælland
Hanskrist, jeg hæfter mig ved dine ord:
Citat:
Bibelen og det verbale, mundtlige, kristne evangeliske budskab og Guds Hemmelighed Kristus åbenbaret i verden ved mennesket Jesus - hvem vi er i og med Begivenheden Gud i Kristus i verden - kan kun blive til TRO og Guds Ord gennem at Helligånden på ekstatisk vis åbenbarer dette for os
Det er ord, jeg kan forstå, men det betyder jo så, at denne tro er helt afhængig af den åbenbaring, du omtaler.

Jeg har ikke oplevet denne åbenbaring, men jeg oplever kærligheden fra Kristus og det vidunderlige i Verdens Væren - oplevelser jeg umuligt kan afvise - og som viser mig min vej i livet: Kærlighed til alt værende heart

Vi står så to vidt forskellige steder - begge trofaste mod det oplevede.

Kan det ikke være ok?

Mvh. Arne heart
Top Svar Citer
#44280 - 03/08/2024 18:02 Re: Tro [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3901
Sted: Nørresundby
Hej Arne


Citat:
Arne:

jeg oplever kærligheden fra Kristus og det vidunderlige i Verdens Væren - oplevelser jeg umuligt kan afvise - og som viser mig min vej i livet: Kærlighed til alt værende heart

Vi står så to vidt forskellige steder - begge trofaste mod det oplevede.

Kan det ikke være ok?


"jeg oplever kærligheden fra Kristus og det vidunderlige i Verdens Væren - oplevelser jeg umuligt kan afvise - og som viser mig min vej i livet: Kærlighed til alt værende heart"

I hvad du skriver ovenfor her - er der ikke noget der "skurrer" i mine ører.


Men det er en lang række agnostiske påstande (1)* du har fremført i ret mange år - der efter min mening umuligt kan sættes sammen med din Kristus Ikon oplevelse.


Mange Kærlige Hilsner HansKrist


(1)*:


Citat:
Er det meningen, at vi mennesker skal forstå - hvad vi kalder - Gud?
Jeg tror det ikke!

som en del af det ufattelige guddommelige - en ufattelighed, jeg fornemmer, at man ikke skal gramse i, men i stedet skal bruge de givne evner i kærlighed til verden - så godt og så længe, man kan.
Egentlig ganske enkelt og ligetil - og uden åndsrigdom ;)


Jeg spilder ikke kræfter på at spekulere over, hvad det guddommelige er. Det evner jeg jo alligevel ikke - og har jeg jo egentlig ikke behov for at vide - ja, måske er det endda hovmodigt at "kloge sig" på dét

agnostisk panteist

at bag de mange menneskeskabte Guds-billeder ligger der vel dog noget guddommeligt, som vi mennesker blot ikke magter at fatte

Det lidt længere svar er: Vi mennesker og vore religioner har forestillinger om Gud som en person, der ligner et menneske - endda som oftest af hankøn.
Mig forekommer dette at være naivt og snæversynet - en nedgøring af det guddommelige, så det kan rummes i menneskelig bevidsthed.
For mig er Gud eller det guddommelige noget langt højere, noget som menneskelig bevidsthed ikke kan rumme og - tror jeg - heller ikke skal forsøge at rumme.
Men jeg oplever/fornemmer noget guddommeligt i verdens væren - enkelt og ligetil - umuligt at fornægte - men uden at kunne sætte ord på.

Jeg har nok aldrig bedt til nogen Gud

i denne kærligheds-sammenhæng er vi mennesker på denne klode, i denne galakse, dette univers jo nærmest en ubetydelighed

anser jeg for åndshovmod: at det ikke tilkommer os mennesker at søge at forstå, hvad vi kalder Gud.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#44281 - 03/08/2024 22:50 Re: Tro [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7452
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.
Jeg glæder mig over, at jeg nu omsider har opfattet noget af din Helligånds-åbenbaring.
Og jeg glæder mig over, at det, jeg oplever, ikke "skurrer i dine øren".

Du har så den indvending, at du mener, mine Kristus-oplevelser ikke kan harmonere med min agnosticisme.
Men det var jo fra Kristus, jeg fik budskabet: Tag ikke dogmerne for højtideligt.
Jeg kan love dig for, at det overrumplede mig, og det tog mig lang tid, før det gik op for mig, at jeg "ikke skulle opføre mig gnostisk" overfor det guddommelige.
Dét her er jo kendsgerninger for mig.
Dem kan jeg ikke løbe fra.
Hvordan det er for andre, det er jo deres sag - og ikke noget, jeg blander mig i.

Håber du kan acceptere, at det er sådan, jeg har det.
Jeg har ikke mulighed for at ændre det.

Mvh. Arne.
Top Svar Citer
annonce
Side 41 af 55 < 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 54 55 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
15/09/2024 10:08
Er man som kristen en Jesu discipel?
af Anonym
14/09/2024 21:56
,,Lad os tale om tro,,
af Hanskrist
14/09/2024 11:42
Kristen Mystik
af Hanskrist
12/09/2024 14:10
Det bedste ved kristendommen
af Hanskrist
11/09/2024 21:31
Nyheder fra DR
Vestager overtager fransk kommissærs op..
16/09/2024 21:59
Olietanker slæbt i sikkerhed efter Hout..
16/09/2024 21:36
Dansk morddømt våbenhandler død i fæ..
16/09/2024 20:43
Mand død i arbejdsulykke - fik jernplad..
16/09/2024 19:47
Eksplosion i rørledning ved den amerika..
16/09/2024 19:16
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Rapport: Demokratiet er i nedadgående s..
16/09/2024 22:01
Mistænkt bag formodet attentatforsøg h..
16/09/2024 21:04
Mindst 18 er døde i oversvømmelser i C..
16/09/2024 20:23
Torkil Lauesen holdt oplæg i Enhedslist..
16/09/2024 19:52
Kongebuste mangler hovedet - kommune giv..
16/09/2024 18:12