Hej Arne
Når jeg slår ordet debat op, så læser jeg, at der er tale om en meningsudveksling. Det synes jeg da i høj grad, at der er tale om i nærværende tråd.
Hvad enten bjergprædiken har fundet sted på et bjerg eller ej - eller hvad omstændighederne må have været - så finder nogle mennesker ordene dybt inspirerende for hjertet. Mere "myte" er de vel ikke.
Men for mange kristne er det selvfølgelig vigtigt, at omstændighederne også er, som "foreskrevet" i kristendommen. Men ordene selv som inspiration ser jeg ikke, at der går noget af, uanset hvordan de er bragt til verden.
Jeg tror ikke, at det er magthavere, der har moraliseret og tilføjet f.eks. bud i teksterne ... for dengang skrifterne blev nedskrevet var de kristne jo et forfulgt folk. De romerske kristenforfølgelser varede jo fra år 64 og 250 år frem. Et "ja" til at være kristen betød døden. Det er, hvad jeg når frem til her:
her Da kristendommen blev ophøjet til statsreligion - og da man måske ville bruge det som et magtmiddel - da var teksterne allerede forfattet for lang tid siden.
Kærlig hilsen
Thomas