Jeg har haft lidt rigeligt om ørene og svarer derfor først nu.
Hvad aflivningen af de dyr, vi spiser, angår, har jeg ikke de helt store bekymringer. I det øjeblik blodet flyder mister hjernen ilt og bevidstløshed indtræder næsten momentant. Så dette sekund af dyrets liv er for mig at se ikke så afgørende. Det er derimod alle de andre sekunder.
Mink, burhøns og faresøer i almindelige svinebesætninger behandles på en måde, der for mig er lig dyrplageri. For søernes vedkommende mener jeg, det påvist, at de bliver mere syge af at være spærret inde i et kropsnæt bur mens de farer (føder). De får alt for ofte det man kalder "farefeber", som kræver behandling med et antibiotikum og et hormon, mens søer, der har fri bevægelighed i farestien langt sjældnere får farefeber. Til gengæld er der flere nyfødte grise, der overlever, når søerne er indespærret og om nødvendigt får medicin - så det er jo ikke så svært at regne ud, hvad svineproducenten næsten altid vælger, han skal jo leve af det.
Vi danskere køber selv ca. en femtedel af det dansk producerede svinekød, mens resten eksporteres, så vi danske forbrugere har begrænset indflydelse, men det, vi kan gøre, er at købe og efterspørge økologisk svinekød (klik) - i stedet for bare at være forargede - mens vi køber det billigste kød i køledisken
#15962 - 31/07/201320:02
Re: Kan vi være det bekendt?????
[Re: Arne Thomsen]
Zenta
Uregistreret
Tak for svaret til Arne!
Det overrasker mig slet ikke ... Og bestyrker mig i, at jeg som en ganske almindelig forbruger er en vigtig person omkring dyrs levevilkår ... Og har indflydelse på dem.. Det vil jeg lægge mig på sinde. ...