annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 19221247
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2603561
Åndelig Føde 2339990
Et andet syn 2145614
Så er der linet op... 1790987
Galleri
Den nye synagoge i Berlin
Hvem er online?
0 registrerede 443 gæster og 156 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 5 af 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige billede
Næste billede »
Detaljer om billede

IKON AF KRISTUS

af Arne Thomsen  11/10/2008 12:13 Online   content

JESUS KRISTUS, i den ortodoks kristne opfattelse, klædt i rødt (blod, lidenskab, menneske) og blåt (det himmelske), med BOGEN (Bibelen) i venstre hånd (Ikóner er tidløse - eller rettere de er alle tider) og med højre hånd visende I og X (Jesus Kristus) samt bogstavet Alfa for Agapó: Jeg elsker (dig).
Øjnene ser intenst på DIG.
Halsen svulmer: Helligånden.
Glorien - som en aura - gylden (Det uskabte lys = lyset fra Gud) med korset (lod sig korsfæste for vores skyld) og de tre græske bogstaver Omikron, Omega og N, som betyder Den værende (Guds ord til Moses ved tornebusken, der brændte uden at tage skade).
M.v.h. Arne.

Svar Citer

Kommentarer
#44372 - 16/08/2024 21:27 Re: IKON AF KRISTUS [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7494
Sted: Sydsjælland
Hanskrist skriver:
Citat:
Det er vores Åndelige Erfaringer der giver os forståelse.
Hvis jeg forstår Hanskrist rigtigt, så mener han, at han forstår kristendommens Gud - Halleluja!

Dén "køber" jeg ikke!
Jeg gad vide, om der er andre, der hævder dette.

Arne - som glæder sig over også at kunne opleve det uforståelige blinker
Top Svar Citer
#44373 - 16/08/2024 22:31 Re: IKON AF KRISTUS [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Online   content
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3934
Sted: Nørresundby
Citat:
Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige.



Forstå dig selv og kend dig selv - hvem og hvad Gud er i Kristus og hvem og hvad du er i Kristus.

Dette er almen anerkendt at være kernesandheden i enhver kristendom og sådan behandler og beskriver Paulus det og Henning Nørhøj og Niels Arbøl i bogen "Den Lykkelige Forening" Grundbog i Katolicismen.

Jesus Kristus kæmpede for og gav sig selv og sit liv for at vi skulle forstå hvem Gud var. Af alt så klart det vigtigste han religionshistorisk er blevet verdenskendt og anerkendt for selv af mennesker fra andre religioner, mennesker der ikke er kristne. Alle er klar over at dette er essensen i hvad Jesus kæmpede for, nemlig at vi skulle forstå Gud og vores virkelighed med Gud og hvem vi selv, som mennesker var, med Gud.



Citat:
Arne:

Hvis jeg forstår Hanskrist rigtigt, så mener han, at han forstår kristendommens Gud - Halleluja!

Dén "køber" jeg ikke!
Jeg gad vide, om der er andre, der hævder dette.


Nu gør du dig selv til grin og afslører at du ingen principiel forståelse overhovedet har af kristendommen.

Tydeligvis har du aldrig læst i Nye Testamente - ihvertfald kan du ikke huske hvad der står og hvad det er der er på tale - hvad det handler om.

Overalt korrigerer Jesus og Apostlene i Nye Testamente folks forkerte forståelse og opfattelse af Gud. Ja Jesus Kristus ÅBENBARER os en hel ny forståelse af Gud og vores virkelighed med Gud og hvem vi selv er som mennesker levende med Gud i Bøn fx og i hverdagen.

Hvis du ikke engang er klar over dette er du egentlig overhovedet ikke kvalificeret at drøfte med.

Det er virkelig som du har påpeget ovenfor mig så ofte, nemlig at du slet ikke er kristen.

Og det må vi sørme konstatere og sige du har fuldstændig ret i.

Du har virkelig ingen sammenhængende principiel forståelse religion og ja især kristendom, som du slet ikke kort kan svare på hvordan vi må forstå den. Også lidt svært når du overhovedet ikke vil forholde dig til det vigtigste begreb overhovedet, nemlig Gud, som du ovenikøbet aldrig har bedt til. Jamen mand da, du er jo så Anti Jesus Kristus som et menneske kan være. Jesus levede i Bøn og ville have os til det samme - nemlig at leve i Bøn med vores Jesu Kristi ÅBENBAREDE nærværende Gud Fader, Gud er i Kristus kommet os nær som virkelighed og er ikke længere en fjern og ukendt og uforståelig Gud.

Jesus og Paulus og Apostlene ville have at vi skulle forstå Gud og vores virkelighed med Gud og hvem vi selv var som mennesker når vi valgte Jesus Kristus Åbenbarede Gud Fader til i vores liv gennem Helligåndens liv.

Fremragende HansKrist - simpelthen fremragende. Men du er jo i en hel anden liga når vi virkelig skærer ind til benet.

Lad Arne være, som han selv så ofte har fortalt dig, så er han slet ikke kristen. Hvilket også er tydeligt når han skriver i øst og vest, det værste selvmodsigende meningsløse vrøvl man overhovedet indimellem kan forestille sig.

Oplevelser er simpelthen ikke nok, først når vi begynder at forstå hvad det er vi oplever bliver det til erfaringer og viden. Gnosis. Og både Jesus og Paulus tilhører de jødiske gnosis (gnostiske) religiøse retninger. Gnosis går igen igen i hvad vi læser i Nye Testamente hos Paulus og de andre breve og de synoptiske evangelierne og da især Johannes Evangeliet.

Men du er jo også agnostiker og ovenikøbet tilhænger af panteisme - og dermed har vi allerede informationer nok fra dig af til at vi ihvertfald ved du ikke er kristen og at du er Anti Jesus Kristus i dine påstande og udtalelser om dig selv.

I samme sekund du siger du er agnostiker har du afskåret dig selv fra enhver meningsgivende samtale og debat om kristendommen. Spørgsmålet er jo også om man kan drøfte kristendommen med et menneske der hævder han ikke er kristen.


Hvordan kan det være at du igennem de sidste ca 10 år er blevet mere og mere Anti Jesus Kristus eller Anti kristen i dine skriverier. Jo en af grundene er at du har fået negativ teologi galt i halsen. Du har forstået negativ teologi som om vi intet kan sige om Gud. Men dette er netop ikke negativ teologis pædagogiske sigte, tværtimod er negativ teologis pædagogiske ærinde at hvis vi undgår nogle misforståelser så er vi særdeles godt rustet til at kunne udtale os om Gud og vores virkelighed med Gud og hvem vi er som mennesker hvis vi lever med Gud i hverdagen i Bøn fx som Jesus gjorde. Og du har aldrig bedt til Gud - jamen for pokker mand - så er det jo ikke så mærkeligt at du fortvivler som agnostiker - for nemlig er al vores teologiske gnosis og erkendelse og forståelse af Gud stammende fra at vi lever i Bøn.

Mange Kærlige Hilsner HansKrist


Redigeret af Hanskrist (16/08/2024 23:21)
Top Svar Citer
#44374 - 16/08/2024 23:18 Re: IKON AF KRISTUS [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7494
Sted: Sydsjælland
Som Henning Nørhøj skrev:
Citat:
Gud er det utilgængelige og dermed uden for vores viden.
Det bremser naturligvis ikke Hanskrist, endda selv om han selv citerer:
Citat:
Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud.
Så mangler vi bare, at Hanskrist vil hævde, at han kender "Guds ånd".
Arne blinker
Top Svar Citer
#44375 - 16/08/2024 23:29 Re: IKON AF KRISTUS [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Online   content
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3934
Sted: Nørresundby
Nu vrøvler du igen


Vi har Guds Ånd -- læs nu for pokker 1 Kor 2 og HansKrist

Jeg har skrevet tusindvis af gange at det ikke er vores ånd der gør at vi kender Gud og forstår Gud - men igennem Guds Ånd eller Helligåndens Åbenbaringer - vi bliver det ÅBENBARET - og alle ÅBENBARINGER er EKSTATISKE - fordi det kræver at vi er ude af os selv (uden at have mistet os selv) for at Gud og alle Guds mange Himmelske Åndelige Velsignelser og Guds Kærlighed og Herlighed og Visdom kan være inde - blive os givet. Det er nåde og ikke vores egen fornufts eller ånds fortjeneste.



Citat:
Arne hævder at Henning Nørhøj påstår i et og alt at:

Gud er det utilgængelige og dermed uden for vores viden.


Dette er faktuelt usandt - en lodret løgn.

Han gør det stik modsatte.

I punkt 1) der er før Kristus (eller før kristent udsagn om Gud) filosofiske menneskelige abstrakte teoretiske ideer om Gud.

I punkt 1) er der intet fra Jesus Kristus og Paulus og ja Nye Testamente om Gud. Ikke et eneste sted i Nye Testamente kan vi finde disse tanker om Gud som der står under punkt 1).

Nå men pludselig ændrer alt sig i de næste 9 punkter fra punkt 2 til punkt 10 af Henning Nørhøj - her siges pludselig det modsatte - at vi netop kender Gud endda på en personlig måde fordi vi står i en personlig relation i Kristus (SØNNEN) til Gud Fader gennem Gud Helligånden.

Så du misforstår simpelthen Henning Nørhøj og punkt 1 - eller også har du ikke læst de næste 9 punkter fra punkt 2 til punkt 10 hvor han modsiger punkt 1.

Og hvorfor dette da???

Jo punkt 1) har intet at gøre med Nye Testamentes skriverier om Gud og hvad vigtigst er, punkt 1) er menneskets forhold til Gud når dette ikke i Kristus har modtaget ÅBENBARINGEN af Gud Fader gennem Helligånden.

I punkt 1) har Jesu Kristi ÅBENBARING os Gud Fader gennem Helligånden endnu ikke vist sig på banen - men det kommer så i de næste 9 punkter fra punkt 2 til punkt 10.

Du er simpelthen fremragende skrivende HansKrist og Arne får en fantastisk undervisning som han dog ikke forstår men som vi andre nyder i fulde drag - da du virkelig formår at forklare kristendommen på fremragende vis. Også det redaktøren for Kristeligt Dagblad's Internet Portal og Blog Univers havde fået at vide.

Mange Kærlige Hilsner HansKrist


Redigeret af Hanskrist (16/08/2024 23:47)
Top Svar Citer
#44376 - 16/08/2024 23:56 Re: IKON AF KRISTUS [Re: Hanskrist]
Hanskrist Online   content
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3934
Sted: Nørresundby
Det er virkelig godt skrevet og forklaret HansKrist

Du har virkelig en rigtig god pen HansKrist - du skriver fantastisk godt og er i eminent forstand god til at forklare kristendommen.

Men en sådan dyb forstandig principiel forståelse har jo aldrig været hvad Arne har været beskæftiget med.

Og som agnostiker kan Arne jo ej heller deltage i hvad Jesus Kristus og Paulus og du HansKrist er beskæftiget med.

Som agnostiker afskærer man jo sig selv fra at forstå Nye Testamente og kristendommen.


Redigeret af Hanskrist (16/08/2024 23:58)
Top Svar Citer
annonce
Side 5 af 6 < 1 2 3 4 5 6 >


Seneste indlæg
Gud
af Hanskrist
15/10/2024 23:50
Vigtige præciseringer
af somo
15/10/2024 10:09
Hvad er JESUS KRISTUS kendt for?
af Hanskrist
09/10/2024 15:47
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
08/10/2024 11:42
Det bedste ved kristendommen
af Hanskrist
25/09/2024 00:18
Nyheder fra DR
Mindst 94 personer har mistet livet i Ni..
16/10/2024 12:02
To danske statsborgere fremstilles i gru..
16/10/2024 11:36
Bygning med fem klasselokaler er blevet ..
16/10/2024 11:31
Luftangreb dræber libanesisk borgmester
16/10/2024 11:14
Læsøboere kan fremover spare færgetur..
16/10/2024 11:05
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Falsk sosu-hjælper befølte ældre kvin..
16/10/2024 10:14
Vestas' aktie er faldet til laveste nive..
16/10/2024 10:04
94 døde efter eksplosion fra forulykket..
16/10/2024 10:03
To mænd anholdt i sag om svensker med h..
16/10/2024 09:39
Forureningen stiger trods buldrende udby..
16/10/2024 09:12